Omletă cu dovleac
Mai e cineva, în afară de mine, care are dovleci în balcon sau cămară? Nu cred că mă pot sătura de ei, îmi place că rezistă foarte bine peste iarnă într-un loc răcoros (nu neapărat frigider). Folosesc dovleacul cel mai des la supe creme sau călit rapid, sub formă de garnitură. Iar recent am încercat să-l integrez într-o omletă, care mi-a ieșit inedită, cu gust dulceag. Dacă sunteți fan dovleac, încercați-o și voi, mai ales că se prepară atât de ușor și repede!
Pentru 1 porție
- 50 g dovleac
- 2 ouă
- 15 g grăsime (untură, unt, ulei de măsline)
- sare
Dovleacul se dă prin răzătoarea mare și se călește ușor în grăsime, timp de circa 2-3 minute, până se înmoaie un pic. Se toarnă ouăle bătute cu sare, se pune capacul și se ține omleta pe foc mic până se prinde.
Se servește imediat.
TOTAL: 175 grame, 321.7 calorii, 15 proteine, 27 lipide, 4.5 carbohidrati, 0.3 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.