Omletă cu dovleac
fel principal, garnituri

Omletă cu dovleac

Mai e cineva, în afară de mine, care are dovleci în balcon sau cămară? Nu cred că mă pot sătura de ei, îmi place că rezistă foarte bine peste iarnă într-un loc răcoros (nu neapărat frigider). Folosesc dovleacul cel mai des la supe creme sau călit rapid, sub formă de garnitură. Iar recent am încercat să-l integrez într-o omletă, care mi-a ieșit inedită, cu gust dulceag. Dacă sunteți fan dovleac, încercați-o și voi, mai ales că se prepară atât de ușor și repede!

Pentru 1 porție

Dovleacul se dă prin răzătoarea mare și se călește ușor în grăsime, timp de circa 2-3 minute, până se înmoaie un pic. Se toarnă ouăle bătute cu sare, se pune capacul și se ține omleta pe foc mic până se prinde.

Se servește imediat.


TOTAL: 175 grame, 321.7 calorii, 15 proteine, 27 lipide, 4.5 carbohidrati, 0.3 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Omletă cu dovleac
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Leave a Reply