Ouă umplute
Aperitivul care nu are nevoie de nicio prezentare. Varianta mea de azi este una de bază. Puteți face diverse umpluturi: de ficat, măruntaie de porc/vită, ton, verdețuri tocate.
O rețetă excelentă și pentru cei care țin postul cu ouă. Amănunte despre acest post puteți citi în acest articol.
Pentru 2 porții:
- 4 ouă
- 2 linguri maioneză de casă
- 1 linguriță muștar, opțional
- sare
- verdeață tocată, boia iute/dulce, opțional
Ouăle se spală, apoi se fierb. Pentru a obține ouă fierte cu interiorul tare, se pun în apă și se fierb 7-8 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Se scot într-un vas cu apă foarte rece. După câteva minute, ouăle se curăță de coajă, se taie în două pe lungime și se scot gălbenușurile. Acestea se toacă într-un castron cu o furculiță, se adaugă maioneza, muștarul, sarea, condimentele. Eu am pus și niște arpagic uscat.
Se omogenizează compoziția, cu care se umplu jumătățile de albuș.
Pentru varianta mai prezentabilă, când aveți musafiri, se poate folosi un poș. În acest caz, umplutura se va pasa cu blenderul.
TOTAL: 270 grame, 632.4 calorii, 30.4 proteine, 55.4 lipide, 3.1 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.