Pandișpan low-carb din făină mix de fibre
deserturi, băuturi

Pandișpan low-carb din făină mix de fibre

Demult îmi doream să obțin varianta keto a pandișpanului, dar nu pentru poftă (în dieta Low Carb High Fat pofta de dulciuri dispare sau se atenuează simțitor), ci am luat-o mai mult ca pe o provocare personală. Mi-a venit în ajutor iar făina fără carbohidrați, care este un produs foarte interesant și de viitor, zic eu.  Făina o puteți cumpăra de aici. Deși prețul făinii poate părea mare, totuși aceasta este economică. Datorită conținutului ridicat de fibre, la rețete se folosesc cantități mici, așa că un pachet vă ajunge pentru mai multe ture de dulciuri. Toate rețetele de pe blog în care am folosit această făină pot fi găsite aici.

Revenind la pandișpan, acesta este mai dens decât cel clasic, dar se potrivește de minune pentru a fi folosit la un tort. Sau poate fi servit ca un simplu chec.

Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, îndulcitorul și aromele. Se adaugă gălbenușurile pe rând, apoi uleiul, bătând continuu. La sfârșit se adaugă făina fără carbohidrați amestecată cu tărâțele de psyllium și cu praful de copt. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă în care se așterne pe fund hârtie de copt, iar pereții se ung cu unt. Forma mea are 17 cm în diametru.

 

Se coace în cuptorul încins la circa 170 grade C timp de circa 45-50 de minute**, sau până se prinde toată suprafața și se rumenește. Se scoate pe un grătar să se răcească.

Se taie după răcirea completă.


* Dacă ouăle sunt mai mari, cantitatea de făină trebuie mărită un pic, la 32-33 g.
** Dacă se folosește o tavă mai mare cu aceeași cantitate de aluat, timpul de coacere va fi mai scurt.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pandișpan low-carb din făină mix de fibre
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 23 Review(s)

Leave a Reply