Pască low-carb
Preparatul tradițional de Paște, acum în varianta fără zahăr, fără gluten și cu (mult mai) puțini carbohidrați.
Pentru 12-14 felii
- pentru aluat:
- 90 g unt
- 90 g făină de cocos
- 1 ou
- 15 g tărâțe de psyllium
- ½ linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingură de Green Sugar
- vanilie
- pentru umplutură:
- 550 g brânză grasă de vaci
- 200 ml smântână dulce grasă
- 4 ouă
- 60 g Green Sugar
- coajă de lămâie rasă
Se amestecă într-un bol componentele aluatului, până devine un amestec omogen. Într-o tavă cu pereți detașabili (diametru 24-25 cm), pe hârtie de copt unsă cu unt, se întinde aluatul, formând o bază și niște margini de 2,5 cm.
Se dă forma câteva minute în cuptorul încins la 180 grade C.
Între timp, se pregătește umplutura.
Se bat ouăle, se adaugă brânza de vaci sfărâmată, smântâna, îndulcitorul și vanilia, se amestecă bine. Pentru o compoziție mai omogenă, se poate folosi mixerul vertical. Mie îmi place să rămână compoziția grunjoasă.
Se toarnă peste aluat, se coace la 170 grade C până se prinde suprafața. Făina de cocos are tendința să se ardă ușor, în special e vorba de marginile tartei. Am remarcat ca ajută o tavă cu apă plasată pe raftul cel mai de jos al cuptorului pe timpul coacerii. La fel, e bine să se acopere tarta cu folie de aluminiu o perioadă.
Pasca se taie după răcirea completă. Se păstrează la rece.
TOTAL: 1295 grame, 2985.7 calorii, 139.4 proteine, 236.6 lipide, 73.6 carbohidrati, 28.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.