Piept de pui călit în unt
Pieptul de pui este o carne slabă și din acest motiv, gătitul o usucă destul de mult. O metodă de a o face suculentă este călitul ei în unt. Carnea devine mai moale și capătă un gust mult mai bun.
Pentru 2 porții:
- 1 piept de pui
- 50 g unt de minim 80% grăsime (dacă aveți clarifiat, e și mai bine)
- sare, piper
Într-un ceaun sau o tigaie wok se topește untul la foc mediu.
Pieptul de pui se taie în 2 bucăți și se șterge cu un prosop de hârtie.
Când untul este încins, se pune pieptul de pui. Se lasă la foc mediu spre mare circa 3-4 minute, până se rumenește ușor pe o parte.
Apoi se întoarce pe cealaltă parte, se micșorează focul și se pune capacul. Se mai ține 7-8 minute.
După acest timp se închide focul, se presară un pic de sare și piper proaspăt măcinat peste carne, apoi se mai lasă sub capac vreo 5-10 minute.
Se servește cu o garnitură din legume, în cazul meu a fost fasole verde păstăi, și/sau cu ceva crudități.
Sosul de unt rămas în ceaun este delicios turnat peste garnitura.
TOTAL: 350 grame, 681.5 calorii, 70.2 proteine, 43.7 lipide, 1.1 carbohidrati, 0.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.
Foarte fraged a iesit pieptul de pui si untul i-a dat un gust aparte. Copiii l-au apreciat si ei. Multumesc!