Salată Coleslaw low-carb
Salata Coleslaw o găsiți în aproape toate localurile, mai ales în cele de tip fast-food. Dar de obicei aceasta conține (foarte mult) zahăr și maioneză cu ingrediente necunoscute. Varianta keto/LCHF este mult mai sănătoasă, savuroasă, și știi precis ce ai pus în ea.
Salata mea este fără morcov. Dacă doriți și dacă țineți un regim mai liberal în ceea ce privește carbohidrații, puteți adăuga și un morcov.
Pentru 4 porții
- 400 g varză
- 1 porție maioneză de casă
- 150 ml smântână grasă fermentată
- 1 lingură muștar (cu conținut minim de glucide)
- sare
- piper măcinat
Varza se taie fideluță, se presară cu sare și se freacă între degete, ca să se înmoaie. Se prepară maioneza, în care se adaugă smântâna, muștarul și piperul măcinat. Sosul obținut se toarnă peste varză și se amestecă bine. Salata se lasă la rece măcar o jumătate de oră înainte de servire. Se păstrează la rece maxim 2 zile.
TOTAL: 725 grame, 1590.1 calorii, 15.4 proteine, 157.2 lipide, 27.5 carbohidrati, 8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.