Supă cremă de dovleac copt
O supă care se face (aproape) instant, dacă aveți ingredientele la îndemână. Are o culoare fantastică, un gust bogat și un conținut ridicat de nutrienți. Folosiți propria proporție, pentru a asigura consistența dorită. Supa mea a fost ceva mai lichidă.
Pentru 4-6 porții
- 600 g dovleac copt
- 600 ml supă de oase/supă de carne
- sare
- nucșoară, pudră de ardei iute și/sau alte condimente după gust
- 50 g grăsime de pasăre (sau unt)
Dacă dovleacul copt și supa de oase sunt de la congelator, se decongelează lent în prealabil. Se pun într-un vas și se mixează cu un blender vertical. Se reglează consistența, adăugând dovleac sau supă de oase, și se mixează până la omogenizare.
Compoziția se încălzește pe foc până la temperatura de servire, se adaugă grăsimea (sau untul), se asezonează cu sare și condimentele preferate, mie îmi place aici nucșoara măcinată. Supa cremă de dovleac copt este gata. Se servește cu ce vreți voi, eu am avut sărățele de parmezan.
TOTAL: 1250 grame, 784.5 calorii, 20.7 proteine, 56.7 lipide, 30 carbohidrati, 12 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.