Unt de ciocolată
deserturi, băuturi

Unt de ciocolată

Ați mâncat vreodată unt de ciocolată? Este o bunătate originară din copilăria mea, când acest unt se găsea (foarte rar, ce-i drept), la magazin. Când îl aveam în casă, părinții insistau mereu să-l mâncăm uns pe pâine (ce blasfemie! :))), în strat subțire, în ideea să ne țină mai mult. Însă noi, copiii, adoram să-l savurăm câte un cubuleț, fără nimic altceva, musai pe ascuns, să nu fim certați.
Recent mi-am amintit de acest unt și am încercat să-l prepar în varianta keto. Și știți ceva, e chiar bun! Vă îndemn să-l încercați și voi. Îl puteți consuma fie pe clătite sau brioșe (keto/low-carb, desigur), fie să-l savurați simplu, așa cum făceam și eu în copilărie. Aveți grijă că este un desert foarte caloric, nu exagerați cu cantitățile.

Aveți nevoie de:

  • 250 g unt de calitate (minim 82% grăsime)
  • 50-70 g Green Sugar pudră (eu am râșnit Green Sugar clasic la râșnița de cafea)
  • 20 g (o lingură cu vârf) de cacao de calitate

Untul se lasă la temperatura camerei, până devine moale. Se bate cu mixerul, împreună cu îndulcitorul și pudra de cacao, timp de câteva minute. Opțional, se poate pune un pic de esență de vanilie.

Untul preparat în acest mod se modelează într-o formă dorită (eu am făcut-o cilindrică), se învelește în folie și se dă la rece.

Se porționează după minim 3-4 ore.


TOTAL: 340 grame, 1916.4 calorii, 4 proteine, 209.1 lipide, 1.8 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Unt de ciocolată
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Leave a Reply