Chec low-carb din făină de migdale
deserturi, băuturi

Chec low-carb din făină de migdale

Această rețetă mi-a întrecut toate așteptările. A ieșit un chec dens și pufos în același timp, de o culoare minunată și cu o aromă extraordinară de lămâie. L-am copt în formă tradițională de chec, dar și în una rotundă, de fiecare dată s-a comportat exemplar și a crescut frumos. Forma mea de chec are 21 cm lungime. Din aceleași cantități, într-o formă rotundă cu diametrul de 17 cm iese un blat înalt de circa 5-6 cm, din care lejer puteți prepara un tort. De exemplu, puteți folosi crema de la acest tortM-am inspirat de aici.

 

Se bat untul, crema de brânză și coaja de lămâie cu mixerul, până se obține o compoziție pufoasă.
Apoi se adaugă îndulcitorul și se mai bate un pic.
Se pun ouăle pe rând, bătând după fiecare. Iese o compoziție lichidă, în care se adaugă amestecul de făină de migdale, praf de copt și sare, și se amestecă bine până la omogenizare. Trebuie să iasă un aluat nu foarte gros, care, căzând de pe lingură, își păstrează forma doar 1-2 secunde.
Aluatul se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt și se dă în cuptorul încins la circa 170 grade C pentru aproximativ 1 oră sau până când suprafața se rumenește și devine fermă la atingere.
Eu mai acopăr forma cu folie de aluminiu în timpul coacerii.

 

Checul se răcește pe un grătar și se taie numai după ce s-a răcit.

Pentru varianta în două culori, se separă o parte din aluat, în care se încorporează pudra de cacao. Este de preferat ca ambele aluaturi să aibă consistență identică, de aceea, dacă cel cu cacao s-a îngroșat, se va dilua cu puțină apă.
Vă las câteva idei de combinare a aluaturilor:


TOTAL: 680 grame, 2233.9 calorii, 82 proteine, 200.5 lipide, 46.7 carbohidrati, 20 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Chec low-carb din făină de migdale
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 38 Review(s)

4 thoughts on “Chec low-carb din făină de migdale”

  1. Bună Nati. Azi am încercat reteta. Am pus jumătate din cantitatea de îndulcitor/Green sugar. A crescut frumos, s-a rumenit, dar în interior e umed. Ce as putea face diferit data viitoare ca sa iasă ok. Poate ai un sfat/sugestie pentru mine. Mulțumesc

    1. Bună, Olesea, încearcă data viitoare să acoperi forma cu folie de aluminiu. Sau să folosești o forma mai mare, ca să fie stratul de aluat mai mic. Dacă e umed, înseamnă că nu s-a pătruns tot aluatul. Și desigur, să-l tai numai după ce s-a răcit complet.

  2. Am uitat sa zic ca nu am pus coaja de lămâie, soțul nu o tolerează. O fi de la asta? În rest la gust e foarte bun, chiar și cu atâta îndulcitor

    1. Nu nu, coaja de lămâie este numai pentru aromă, se poate omite fără probleme. Îndulcitor am pus și eu mai puțin în unele situații, a fost foarte ok. În dieta low-carb se schimbă percepția de dulce, asta mi se pare grozav.

Leave a Reply