Piept de pui în sos de smântână
Vă propun încă un mod savuros de a prepara pieptul de pui. Mai găsiți pe blog rețeta de piept de pui gătit în unt și rețeta de pui învelit în bacon.
Pentru circa 2-3 porții
- 1 piept de pui, de preferință de la pasăre crescută lent (cam 300 g)
- 1 lingură de unt clarifiat sau ulei de cocos
- 200 ml smântână dulce (30-35% grăsime)
- sare, piper măcinat
Pieptul de pui se taie cuburi potrivite.
Într-o tigaie se încinge grăsimea și se călesc cubulețele de carne la foc mediu, timp de vreo 7-10 minute, amestecând periodic, până ce acestea se rumenesc uniform. Se sărează după gust.
Se adaugă smântâna dulce și se lasă câteva clocote, până la îngroșarea sosului.
Se servește cu garnituri din legume cu conținut scăzut de carbohidrați, de exemplu cu conopidă sau spanac.
TOTAL: 520 grame, 1147.8 calorii, 74.1 proteine, 92.6 lipide, 4.2 carbohidrati, 0.3 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.