Mucenici din aluat fathead
deserturi, băuturi

Mucenici din aluat fathead

Aluatul fathead este unul foarte popular printre adepții keto/low-carb și are și de ce: preparatele făcute din el seamănă destul de mult la gust și aspect cu cele din făină de grâu. Am făcut până acum din el sărățele, blat de pizza, cornuri, iar acum m-am gândit să încerc și varianta dulce, pentru a face mucenici. Aceștia ies pufoși și își păstrează forma la copt, datorită gumei de xanthan din compoziție (dacă nu apucați să vă faceți rost, puteți prepara aluatul și fără. Doar forma va avea de suferit, nu și gustul mucenicilor). Cei mai buni sunt în stare caldă. Când se răcesc, se fac mai tari, ușor gumați de la mozzarella, dar se pot reîncălzi, după dorință. La gust sunt o combinație dintre sărat și dulce, noi suntem amatori.

Ca bază pentru mucenici am folosit aluatul de la cornuri, adăugându-i îndulcitor și arome. Contrar tradiției, pe aceștia nu i-am însiropat, dar oricum au ieșit delicioși. La fel ca și la mucenicii precedenți, și pe aceștia i-am tăvălit prin nucă măcinată înainte de copt, pentru o aderență mai bună a acesteia.

Pentru 6 mucenici:

Într-un castron se amestecă făina de migdale, praful de copt, guma de xanthan, Green Sugar și coaja de lămâie.

Mozzarella se dă prin răzătoare, se adaugă crema de brânză și se topește timp de 1 minut la microunde, se amestecă bine compoziția, apoi se mai lasă pentru 30 de secunde. Brânza trebuie să fie complet topită, să se scurgă de pe paletă. În lipsa cuptorului cu microunde, puteți topi brânzeturile într-o oală cu fundul gros, pe cel mai mic foc de pe aragaz, amestecând întruna, până la obținerea compoziției omogene.

Se lasă un pic la răcit (2-3 minute), apoi se încorporează oul, amestecând întruna.

Apoi se încorporează amestecul uscat, frământând cu mâna până la obținerea unui aluat compact și destul de lipicios. Pe un covoraș de silicon uns cu ulei de cocos se împarte aluatul în 6 părți.

Fiecare bucată se întinde cu mâinile unse într-un șnur de circa 30 cm lungime, care se unește la capete, formând un cerc. Acesta se tăvălește prin nucă măcinată, apoi se modelează un 8 care se așază pe o tavă pe hârtie de copt. Se modelează în același mod și restul mucenicilor.

Se bagă tava în cuptor la circa 160 grade C, pentru vreo 20-30 de minute. Se vor verifica întruna, pentru că se pot arde ușor. Sunt gata atunci când sunt rumeniți.

Se servesc imediat.


TOTAL: 455 grame, 1641.1 calorii, 78.9 proteine, 142.6 lipide, 28.5 carbohidrati, 14.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Mucenici din aluat fathead
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply