Carne tocată cu smântână
Azi vă propun încă o rețetă rapidă și plină de savoare. Este la fix atunci când nu mai aveți deloc inspirație pentru gătit sau când sunteți în criză de timp.
- 500 g carne tocată (amestec porc cu vită sau orice combinație doriți)
- 1 lingură ulei de cocos, unt clarifiat sau untură
- 200-300 ml smântână dulce grasă (minim 30% grăsime), în funcție de ce consistență a sosului preferați
- sare, piper, pudră de ceapă, usturoi
Se încinge grăsimea dorită într-o tigaie. Se adaugă carnea tocată și se ține pe foc mediu spre mare, amestecând periodic și spărgând bulgării cu o furculiță. După vreo 7-10 minute, când carnea se rumenește pe alocuri, se adaugă smântâna și se lasă câteva clocote.
Se asezonează după gust și se servește cu garnitură după preferință, de exemplu cu conopidă.
TOTAL: 820 grame, 2143.8 calorii, 96.9 proteine, 190.9 lipide, 8.1 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.