Clătite LCHF
Am încercat mai multe rețete de clătite low-carb, dar asta este una dintre cele mai reușite. Clătitele ies suficient de elastice ca să poată fi întoarse fără probleme pe tigaie. Ba chiar pot fi și rulate, fapt care dă libertate imaginației în ceea ce privește umplutura. Nu conțin gluten. Sursa: cilantro.ru
Pentru 7-8 clătite:
- 120 g cremă de brânză (de tip almette sau philadelphia)
- 4 ouă
- 90 g făină de migdale
- 60 ml smântână dulce
- 1-2 lingurițe Green Sugar (sau alt îndulcitor după gust)
- un pic de sare
- vanilie sau coajă de lămâie, opțional
- ulei de cocos sau unt ghee
Într-un bol se mixează toate componentele aluatului (cu excepția uleiului), folosind un blender de mână. Se coc clătitele pe tigaie în mod clasic: se unge cu puțin ulei/unt tigaia înainte de fiecare clătită, se ia cu polonicul și se toarnă aluatul în tigaie, mișcând-o în toate părțile, până ce este acoperită toată suprafața. Peste 1-2 minute, se întoarce clătita pe partea cealaltă*, se mai ține 1 minut, apoi se transferă pe un platou.
Se servesc cu ce vreți voi, dar în special cu moderație 😉 2 clătite de porție este arhisuficient.
* Dacă întoarcerea clătitelor vi se pare o treabă dificilă, folosiți 2 tigăi: imediat cum se coace clătita pe o parte, o răsturnați în cealaltă tigaie, încinsă. După ce e gata, clătita se ia ușor cu paleta sau o răsturnați direct pe platou.
TOTAL: 540 grame, 1644.8 calorii, 56.9 proteine, 150.8 lipide, 25.6 carbohidrati, 9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.