Gofre verzi cu Ketomix
deserturi, băuturi

Gofre verzi cu Ketomix

Gândul la aceste gofre și mai ales la prezentarea lor sub formă de brăduț îmi stă de câteva luni bune. Am făcut mai multe teste, iar varianta care ne-a plăcut cel mai mult a fost cea făcută cu Ketomix pentru waffe. Dacă aveți o altă rețetă de gofre care vă place, puteți integra spanacul în ea, ajustând celelalte ingrediente.
Pentru a atenua gustul de spanac, vă recomand folosirea aromelor. Cel mai bine mi s-a părut că se potrivește aici coaja rasă de portocală. Fie că folosiți cea făcută în casă, din fructe netratate, fie o variantă din comerț (cum am avut eu), aroma de portocale va conferi un gust festiv acestor gofre, în ton cu sărbătorile de iarnă care se apropie.

Pentru circa 6-12 bucăți (în funcție de forma folosită)

Într-un bol se pune spanacul spălat și zvântat, îndulcitorul, aromele, ouăle și smântâna. Se mixează cu un blender vertical, până la omogenizare.
Se adaugă Ketomix și untul topit.
Aluatul obținut se lasă să stea câteva minute, până se încinge aparatul de gofre.

Gofrele se coc în aparatul încins uns cu foarte puțin unt sau ulei de cocos, până sunt gata. Nu le rumeniți prea tare, ca să se vadă culoarea verde mai bine.

Serviți gofrele simple sau cu smântână/iaurt și gem/fructe de pădure.


TOTAL: 350 grame, 826.7 calorii, 21.4 proteine, 69.6 lipide, 33.5 carbohidrati, 24.6 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Gofre verzi cu Ketomix
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply