Pate din ouă și cremă de brânză
Un pate atât de fin la gust, preparat cu minim de ingrediente. Nu-ți dai seama din ce anume este făcut, dar e așa de bun, încât vrei să guști iar și iar din el. Încercați-l și voi, este un deliciu! Rețetă adaptată de aici.
Pentru 3-4 porții
- 3 ouă
- 200 g cremă de brânză
- sare, piper măcinat
Ouăle se pun în apă rece și se fierb cam 7 minute din momentul când apa începe să clocotească. Se lasă în apă rece timp de 5-10 minute. E bine ca ouăle să rămână călduțe, pentru ca mixarea să fie mai ușoară.
Într-un bol se pune crema de brânză și ouăle curățate de coajă. Se mixează cu blenderul vertical până la omogenizare perfectă. Se asezonează cu sare și piper măcinat.
Pateul se servește pe crackerși, biscuiți sărați sau felii de legume crude. Pentru ocazii festive, puteți prepara niște coji sărate în aparatul de făcut fursecuri nuci. Rețeta mea e făcută cu Ketomix pentru sărățele.
Acest pate se păstrează la rece timp de 2 zile. Mai mult nu are rost, întrucât se poate prepara foarte simplu altul.
TOTAL: 360 grame, 788 calorii, 32.8 proteine, 69.6 lipide, 7.8 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.