Piept de pui învelit în bacon
O altă metodă de a îmbunătăți gustul mai fad al pieptului de pui (încă una găsiți aici). Învelit în felii grase de bacon, pieptul de pui capătă savoare și aromă plăcută.
Pentru 4 porții
- 500 g piept de pui, de preferință de la pui crescut în curte
- 200 g bacon feliat cât mai subțire
- piper, cimbru sau mix de condimente pentru carne
Pieptul de pui se taie fâșii mai groase, în circa 12-13 bucăți. Se condimentează, de sare nu e nevoie, întrucât baconul este destul de sărat. Se lasă vreo jumătate de oră, apoi se înfășoară fiecare bucată de carne în fâșii de bacon.
Se pun bucățile de pui într-o tavă care se dă în cuptorul încins la circa 200 grade C, pentru vreo 30-40 de minute.
Se servește cu o garnitură la alegere sau cu murături (de exemplu, cu o salată din varză murată).
TOTAL: 700 grame, 1352 calorii, 142 proteine, 83 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.