Negresă keto cu făină de nuci, de post
Rețeta din care m-am inspirat o am dintr-un grup keto, o comunitate grozavă cu oameni minunați, gata să te ajute cu răspunsuri la întrebări și cu sugestii de rețete keto și low-carb.
Negresa a ieșit excelentă, cu gust intens de cacao și nuci. Singurul dezavantaj: este destul de sfărâmicioasă. Însă le-am găsit imediat utilizare firimiturilor: le-am folosit la un desert la pahar, de genul acestuia.
- 300 ml apă
- 120 ml ulei de cocos
- 150 g făină de migdale
- 150 g făină de nuci
- 120 g green sugar
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 50 g miez de nucă sfărâmat
- vanilie, esență de rom, scorțișoară, coajă de lămâie, rasă sau confiată, după preferințe
Făinurile se amestecă cu praful de copt și cu pudra de cacao. Apa cu uleiul de cocos și cu îndulcitorul se pun pe foc, amestecând, până la o încălzire ușoară, atât cât să se topească îndulcitorul și să se lichefieze uleiul de cocos. Se toarnă peste mixul de făinuri, adăugând și miezul de nucă și aromele. Trebuie să iasă un aluat destul de gros. Compoziția se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 150 grade C, timp de circa o oră, de preferință acoperită cu folie de aluminiu. Făina de nuci are tendința să se ardă ușor, așa că dacă simțiți că e focul cam mare, micșorați-l un pic.
Se închide focul și se lasă tava în cuptor până la răcirea completă. Se taie mai bine a doua zi.
Cu firimiturile știți ce puteți face, da? 😉 Eu le-am alternat cu smântână grasă îndulcită cu green sugar și gata un alt desert low-carb:
TOTAL: 920 grame, 2933 calorii, 106 proteine, 257.9 lipide, 78 carbohidrati, 43.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.