Clătite dietetice cu brânză la cuptor
În „viața anterioară”, clătitele cu brânză la cuptor erau pentru soțul meu un desert din categoria „aș face orice pentru ele”. A renunțat la ele, cât și la toate produsele bogate în glucide, fără niciun fel de regret, în favoarea sănătății, iar acum nici nu le duce dorul. Varianta actuală a clătitelor umplute cu brânză este una sănătoasă. Conținutul de glucide este minim, iar brânza grasă și smântâna dau sațietate. Sunt potrivite pentru micul dejun, alături de o cafea, sau ca o completare la prânz sau cină (ajustând în acest caz porțiile).
Pentru circa 3-4 porții:
- 4 clătite keto, după această rețetă sau asta, sau asta (favorita mea) sau alta pe care o preferați
- 150-200 g brânză grasă de vaci
- 50 ml smântână dulce (30-35% grăsime) sau 1 ou
- îndulcitor, după gust (de exemplu, Green Sugar)
- vanilie sau coajă de lămâie, opțional
- 50-100 ml smântână dulce (30-35% grăsime), pentru turnat peste clătite
- unt pentru uns tava
- smântână fermentată grasă, pentru servit
Brânza de vaci se amestecă într-un bol cu smântâna dulce/oul, îndulcitorul și aromele. Se umplu clătitele, se rulează și se pun în forma unsă cu unt.
Suprafața clătitelor se unge cu smântână, se pun câteva cubulețe de unt deasupra.
Se acoperă forma cu folie de aluminiu și se dă în cuptorul încins la 200 grade C, pentru vreo jumătate de oră.
Clătitele se servesc fierbinți sau calde, cu smântână fermentată.
TOTAL: 600 grame, 1494.4 calorii, 53.1 proteine, 137 lipide, 14.3 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.