Caș învelit în bacon
Ador cașul proaspăt, nesărat, mai ales asociat cu verdețuri de primăvară (leurdă, ceapă verde, ridichi). Acum ceva timp am aflat că această brânză se comportă excelent la prăjit, păstrându-și forma. Iar gustul de după gătire este unul divin, reprezentând o concurență reală pentru halloumi.
Varianta propusă de mine azi este una și mai savuroasă. În maxim 10 minute aveți o masă delicioasă și plină de arome. Iar ca să vedeți ce mult îmi place baconul, la sfârșitul rețetei veți găsi alte sugestii de pe acest blog, încercate de mine de-a lungul timpului. Folosiți bacon la gătit? Ce mai înveliți în el?
Pentru 2 porții
- 250 g caș nesărat
- 100 g bacon feliat subțire
Cașul se taie felii groase de 1-1,5 cm. Fiecare bucată se învelește în felii de bacon, suprapunându-le ușor una peste alta.
Se încinge o tigaie uscată și se rumenesc feliile de caș la foc mediu, câteva minute pe fiecare parte. Aveți grijă să nu le ardeți.
Se servesc imediat, cu verdețuri de primăvară.
TOTAL: 450 grame, 1417 calorii, 96.8 proteine, 110 lipide, 9 carbohidrati, 1.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.
Alte bunătăți învelite în bacon, testate de mine de-a lungul timpului:
Mușchiuleț de porc învelit în bacon