Mini-rulade din carne tocată, învelite în bacon
O variantă a acestei rețete, doar că fără parmezan. Mini-ruladele sunt simpatice și ușor de porționat. Se pot și congela fără probleme.
Pentru 10 bucăți
- 600 g carne tocată (vită, porc, pui sau amestec)
- 1 ou
- 100 g bacon feliat subțire
- sare, piper, pudră de ceapă
Carnea tocată se amestecă bine cu oul, sarea și condimentele, până la omogenizare.
Se împarte compoziția în 10 părți egale. Acestea se modelează în formă de mici, ca în poza de mai jos. Ruladele se învelesc în felii de bacon și se pun într-o tavă.
Se coc la circa 200 grade C, până la rumenirea baconului (20-30 de minute). Se servesc imediat, cu murături sau garnituri de legume. Noi am preferat un sos tzatziki.
Alte bunătăți învelite în bacon pe blog: ficăței, piept de pui și mușchiuleț de porc.
TOTAL: 760 grame, 1480 calorii, 133.8 proteine, 101.6 lipide, 4.7 carbohidrati, 0.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.