Fajitas de pui la air fryer
Un fel rapid, colorat și delicios, gata în maxim jumătate de oră, cu tot cu pregătirea ingredientelor. Cu adevărat, o friteuză cu aer cald este mare lucru la casa omului!
Pentru 2 porții generoase
- 400 g de piept de pui dezosat și fără piele
- 2 ardei mari sau 3 mici (preferabil, de culori diferite)
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, piper măcinat, pudră de ceapă, alte condimente după gust
- pentru servit: guacamole sau/și smântână
Pieptul de pui se taie fâșii. La fel și ardeii. Aveți grijă ca fâșiile de ardei să nu fie prea subțiri, ca să nu se ardă în timpul gătirii, până e gata carnea. Ceapa se taie julien sau cum doriți.
Se amestecă într-un castron legumele cu carnea, condimentele și uleiul (în acest moment, dacă dispuneți de timp, puteți lăsa amestecul la frigider pentru 1-3 ore, dar nu este obligatoriu).
Se transferă în vasul aparatului. Opțional, puteți folosi hârtie de copt, dacă doriți.
Se setează temperatura de 200 grade C și timpul de 15 minute. Se amestecă o dată la jumătatea timpului.
Fajitas de pui este gata! Serviți alături de guacamole sau/și smântână, sau chiar și fără acestea este un deliciu!
TOTAL (fără guacamole și smântână): 760 grame, 836.5 calorii, 93.6 proteine, 40.5 lipide, 26.3 carbohidrati, 6.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.