Chiftele de calamari
Azi vă arăt o rețetă genială, simplu de realizat, iar de gust nici nu vă zic, trebuie să o încercați și voi, ca să-mi dați dreptate! M-am inspirat de aici.
Eu am folosit inele de calamar congelate, dar daca aveți acces la calamar proaspăt, puteți face cu acesta, chiftelele vor ieși și mai bune.
Pentru 6-7 bucăți
- 250 g calamari congelați (după decongelare și scurgere mi-au rămas 130 g)
- 50 g bacon
- 1 ou
- grăsime pentru prăjit
Calamarii se decongelează și se scurg bine, se mixează cu baconul și oul la robot.
Din compoziția obținută se ia câte un pic cu lingura și se prăjesc chiftelele într-o tigaie încinsă, la foc mediu, până la rumenire pe ambele părți.
Chiftelele se servesc cu crudități, sunt bune și calde, și reci.
TOTAL: 255 grame, 585.2 calorii, 36.5 proteine, 45.3 lipide, 5.1 carbohidrati, 0.3 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.