Budincă din griș NoCarb, îndulcită cu Green Sugar
deserturi, băuturi

Budincă din griș NoCarb, îndulcită cu Green Sugar

Rețeta aceasta o am de pe un grup keto de pe facebook, o comunitate cu oameni faini, unde găsești răspunsuri la multe întrebări în domeniu, precum și inspirație pentru gătit.
Aveam mai demult un plic de griș NoCarb, dintr-o comandă anterioară de la magazinul online NoSugarShop. Nu știam ce întrebuințare să-i dau, până am găsit rețeta budincii. Mi-a ieșit o mega budincă, am și dat din ea o parte, că nu făceam față cantității.
Grișul fără carohidrați NoCarb este un amestec de celuloză, gumă de xantan și făină de konjac. Are aspect de griș și se poate folosi la rețetele clasice unde se cere griș din grâu. Vă zic sincer că asta e prima rețetă în care îl folosesc, dar am înțeles că se pot face și găluște pentru supă. Voi mai testa și alte rețete pe parcurs, iar rezultatele pozitive le voi posta pe blog.

Îndulcirea am făcut-o, ca de obicei, cu Green Sugar, îndulcitorul cu zero calorii și indice glicemic zero. Deși am primit recent un pachet din partea producătorului, folosesc cu succes acest îndulcitor de peste 2 ani. Îmi place că se comportă exemplar la tratare termică, gustul este aproape identic cu cel al zahărului (eu simt și o tentă mentolată, de la eritritolul din compoziție, dar nu mă deranjează). Ce-mi mai place e că nu creează dependență pentru persoanele ce urmează un stil de viață keto/low-carb. În perioada când consumam zahăr, țin minte foarte bine senzația de poftă pe care mi-o stârnea gustul vreunui desert îndulcit cu zahăr. Voiam să mănânc tot mai mult din el, cu greu mă puteam opri. Acum însă, e suficient să consum o porție moderată de desert îndulcit cu Green Sugar, și asta nu zilnic, fără să simt dorința nestăvilită de a gusta iar și iar.

Pentru a reduce (și mai mult) cantitatea de carbohidrați, folosiți caș nesărat în loc de brânză dulce de vaci.

Pentru 24-28 de bucăți

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Separat, se bat gălbenușurile cu îndulcitorul și smântâna (pe care am uitat să o pozez), apoi se adaugă cașul sfărâmat și grișul NoCarb. După adăugarea grișului, compoziția se va întări considerabil destul de rapid. Începeți a încorpora treptat albușurile bătute, folosindu-vă de un tel pară. În final trebuie să iasă o compoziție destul de groasă. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează.

Budinca se coace circa 45-60 de minute la 170 grade C, sau până la rumenirea suprafeței. Se taie și se servește după ce s-a răcit.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Budincă low-carb din griș NoCarb, îndulcită cu Green Sugar
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Leave a Reply