Papanași LCHF
Partea grozavă a deserturilor LCHF este că nu dau dependență. Te bucuri de ele în mod simplu, fără să dorești să mănânci întruna din ele. Și nici nu ai putea, întrucât sunt foarte sățioase.
Acești papanași sunt la gust aproape identici cu cei moldovenești. Singura chestie e că procesul de preparare este un pic mai dificil, dar gustul lor merită efortul.
- 500 g brânză de vaci grasă (de țară ar fi perfect, dacă aveți surse sigure)
- 1 ou
- 2 linguri tărâțe de psyllium
- un pic de smântână dulce, dacă e cazul
- 1 lingură îndulcitor (Green Sugar), sau după gust
- vanilie sau coajă rasă de lămâie
- ulei de cocos pentru prăjit
Brânza de vaci trebuie să fie mai mult uscată, nu cremoasă. Se amestecă bine cu oul, îndulcitorul, aromele și tărâțele de psyllium. Dacă e mult prea tare, puteți adăuga un pic de smântână. Dar puțină de tot, compoziția trebuie să fie destul de densă, ca o plastilină. Se lasă câteva minute, apoi se împarte în 10-12 bucăți care se modelează mai întâi sub formă de bilă, apoi se aplatizează până la o grosime de 1-1,5 cm.
Pentru prăjit aveți nevoie de o tigaie anti-aderentă foarte bună. Pentru că nu conțin făină, acești papanași au tendința să se lipească de tigaie. Iar pentru că brânza se înmoaie la temperatură înaltă, întorsul papanașilor poate deveni o aventură. Dar cu o paletă bună și cu puțină îndemânare, veți reuși, sunt convinsă.
Papanașii se prăjesc în ulei de cocos sau unt, timp de câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Se servesc cu smântână grasă și poate câteva fructe de pădure. Merg de minune la micul dejun, sau ca un desert de sfârșit de săptămână.
TOTAL: 630 grame, 1167.6 calorii, 84.1 proteine, 76.5 lipide, 35 carbohidrati, 16 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.