Pui la cuptor cu iaurt și lămâie
Datorită iaurtului și sucului de lămâie, carnea de pui iese fragedă și aromată. Fără prea mare efort obțineți o friptură arătoasă și gustoasă.
Pentru circa 6-8 porții
- 1 pui întreg sau 2 jumătăți de pui
- 100 g iaurt grecesc (10% grăsime)
- ½ lămâie
- sare, piper, cimbru (eu am avut un mix grecesc de condimente pentru pui)
Puiul se curăță de eventuale resturi de pene, se porționează (dacă e întreg) și se așază într-o tavă. Eu am lăsat jumătățile întregi.
Bucățile de pui se sărează și se stropesc cu sucul stors din jumătatea de lămâie. Se ung cu iaurt și se presară cu condimente.
Se lasă la temperatura camerei cam 1-2 ore. Dacă aveți timp să-l lăsați la rece o noapte, e și mai bine.
Se încinge cuptorul la 200 grade C. Se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu și se dă la cuptor.
După o jumătate de oră se scoate folia și se micșorează focul la 180 grade C. Se mai ține 45-60 de minute, până când puiul capătă o crustă rumenă și apetisantă.
Se porționează și se servește cu garnitura preferată.
TOTAL: 2110 grame, 3304.4 calorii, 355.4 proteine, 196 lipide, 4.5 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.