Sos pentru deserturi „lapte condensat” keto, fără lapte
deserturi, băuturi

Sos pentru deserturi „lapte condensat” keto, fără lapte

Mai știți laptele condensat îndulcit, ăla care are o tonă de zahăr și care se folosește la deserturi și la îndulcit cafeaua? Tare îmi plăcea cândva. Ei bine, recent am descoperit un mod de a obține un produs aproape identic la gust și consistență, dar cu conținut minim de lactoză, iar de zahăr ce să zic? Nu are nici măcar un gram! Pe scurt, este varianta dulce a maionezei cu unt. Iese un sos inițial mai subțire (la rece se îngroașă), ideal de servit cu clătite ori waffe, sau de îndulcit cu el un iaurt grecesc. De asemenea, poate fi încorporat în unele dulciuri, pentru a da consistență și gust (de exemplu, mixat cu niște dovleac copt, iese o nebunie, cremă de tartă sau tort, ce vreți voi). Pentru un rezultat de excepție, folosiți un unt de calitate, care să nu fie rânced, și ouă foarte proaspete.

Untul se încălzește într-un ibric. Se adaugă îndulcitorul și se amestecă până la topirea acestuia.

Se mută compoziția într-un bol, se adaugă ouăle la temperatura camerei și vanilia. Se mixează cu blenderul vertical de mână, la fel ca la maioneză, pentru emulsionarea compoziției.

Sosul cu gust de lapte condensat, dar fără pic de zahăr, este gata! Se poate servi imediat sau după ce stă la rece (la frigider se va mai îngroșa).

Se va consuma în maxim 2-3 zile.


TOTAL: 360 grame, 1646.5 calorii, 14.3 proteine, 176.1 lipide, 1.2 carbohidrati, 0 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Sos pentru deserturi „lapte condensat” keto
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 20 Review(s)

2 thoughts on “Sos pentru deserturi „lapte condensat” keto, fără lapte”

  1. Buna,
    o întrebare:
    “Se mută compoziția într-un bol, se adaugă ouăle la temperatura camerei și vanilia.”
    La temperatura camerei să fie ouăle? Sau untul? Sau ambele?

    Mulțumesc,
    Magda

    1. Salut, textul în rețetă este următorul: ”se adaugă ouăle la temperatura camerei”, deci, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei 🙂

Leave a Reply