Coajă de citrice confiată, fără zahăr
deserturi, băuturi

Coajă de citrice confiată, fără zahăr

Îmi place mult aroma de lămâie. Foarte rar îmi lipsește din frigider coaja rasă de lămâie, pe care o adaug în multe din deserturile mele fără zahăr. Mai nou, am încercat să prepar coaja de lămâie sub formă de bucățele mai distincte, asemenea celei confiate cu zahăr. Am folosit îndulcitor green sugar, iar rezultatul m-a încântat. Mai mult, am testat o nouă rețetă de cozonac, unde am utilizat această coajă de lămâie confiată.
Important: vă recomand să folosiți numai lămâi netratate sau bio. Există acum în hypermarketuri, am găsit aproape mereu, când am avut nevoie.
La fel puteți să faceți și coajă de portocală (se găsesc și ele în varianta bio).
Sucul rămas de la lămâi îl folosesc pentru a prepara jeleuri.

Aveți nevoie de următoarele:

  • 2 lămâi (bio sau cu coaja netratată)
  • 2 portocale
  • 100 g Green Sugar
  • 150 ml apă

Fructele se spală bine cu apă fierbinte și decojesc în fâșii, folosind cuțitul sau unealta de curățat cartofi.
Fâșiile se pun într-un vas cu apă, pe foc. Din momentul fierberii, se țin 15 minute la foc mic, apoi se lasă la scurs într-o sită.
Când s-au răcit, fâșiile se taie mai întâi pe lung, apoi de-a latul, sub formă de pătrățele. Acestea se răsfiră într-o tavă de sticlă sau ceramică rezistentă.

Apa se înfierbântă cu îndulcitorul și se toarnă peste cojile de citrice. Trebuie doar să le cuprindă ușor.
Se dă tava în cuptor la 100-120 grade C, pentru circa 2,5-3 ore. După 2 ore verificați. Aveți grijă că se pot și arde.

Când s-a absorbit aproape tot lichidul, bucățelele de coajă se transferă într-o altă tavă, pe hârtie de copt. Se răsfiră și se lasă la răcit și uscat.

Se păstrează într-un recipient cu capac, ferite de umezeală și lumină. Rezistă și câteva luni, pe testate.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Coajă de lămâie confiată, fără zahăr
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

2 thoughts on “Coajă de citrice confiată, fără zahăr”

Leave a Reply